آموزش تنبک با "روش نوین آموزش تنبک دفتر اول" اثر مرتضی قاسمی، مسیر یادگیری شما را متحول میکند! با تکنیکهای منحصربهفرد و راهنماییهای گامبهگام، هنرجویان از مبتدی تا حرفهای فرصتی بینظیر برای تسلط بر این ساز ایرانی خواهند داشت. شروعی هیجانانگیز برای نوازندگی حرفهای!
محصولات مرتبط
کتاب روش نوین آموزش تنبک حاصل زحمات مرتضی قاسمی و نشانگر تکنیکهای گوناگون آموزش تنبکنوازی میباشد که در این چاپ به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر میشود. در نگارش کتاب روش نوین آموزش تنبک دفتر اول قواعدی رعایت گردیده، که اهم آنها عبارتند از:
۱. ده حرکت اجرایی جهت شروع آموزش در نظر گرفته، و برای هر کدام چندین تمرین طراحی و در صفحه مقابل آنها چگونگی اجرای هر یک توضیح داده شده است.
۲. با توجه به اینکه معمولا نت سیاه اساس تعیین ارزش در نتهای موسیقی است، در شروع دفتر اول از نت سیاه استفاده نموده و به ترتیب تقسیمات موسیقی از نت چنگ، دو لاچنگ، سه لاچنگ نیز استفاده و در نهایت ۱۰ شکل نت سیاه را معرفی نموده است .
۳. از نوشتن تئوریها در یک مجموعه مجزا خودداری شده و مسائل تئوری بنا به نیاز همراه درسها و در صفحه مقابل هر درس نوشته شده است تا تئوری و عمل همراه با هم شناخت بهتری برای هنرجو فراهم آورد.
۴. حرکتهای اجرایی مهم که تمرین آنها تأثیر زیادی در رشد عملی و پیشرفت هنرجو دارد با عنوان «پیش تمرین» معرفی و تذکر داده شده از حفظ اجرا شود تا به تکنیک صحیح دستها نیز توجه شود.
«این مهم که جزو تمرینهای روزانه هنرجو قرار میگیرد حرکت دستها را سریعتر و در عین حال صحیحتر خواهد کرد.»
۵. در حرکت ۸ˆ و ۷ˆ که بیشترین تأثیر را در روانی دستها و بالطبع در دیگر حرکتها از جمله ریز دارند، مطالب بیشتری نوشته شده و به شکل اتودهای ریتمیک طراحی و اغلب در قالب سه لاچنگ اجرا می شود تا:
الف) دستها را در روانی اجرا
ب) چشمها را در نتخوانی سریعتر
ج) ذهن و گوش را در کنترل زمان و پیوست مطالب به یکدیگر و شکلگیری ریتمها توانا کند.
۶. چهار نوع ریز که بیشتر در تنبکنوازی مطرح هستند در کتاب روش نوین آموزش تنبک دفتر اول معرفی شده و به شکل سه لاچنگ اجرا میگردند تا هنرجو با ریز و اجرای آنها آشنا، و در کتابهای بعدی به شکل ریز روان اجرا گردد.
۷. مسائلی در پایان کتاب مطرح شده که چنانچه هنرجو بخواهد کتاب را تمام شده تلقی نماید باید آن مسائل را به عنوان یک آزمون جوابگو باشد و چنانچه نمره لازم را کسب نماید میتواند آموزش کتاب دوم را شروع نماید.
مرتضی قاسمی در سال ۱۳۴۰ در خانوادهای هنر دوست در شهر هنر اصفهان به دنیا آمد. از دوران کودکی به موسیقی به ویژه تنبک علاقه فراوانی داشت. وی تنبکنوازی را از سال ۱۳۵۵ در مرکز فرهنگی رادیو تلویزیون اصفهان نزد استاد جمشید محبی آغاز نمود. سپس آموزش را در مکتب استادانی چون محمد اسماعیلی، بهمن رجبی و زنده یاد ناصر فرهنگفر ادامه داد.
در سال ۱۳۶۱ پس از بازگشایی هنرستان موسیقی اصفهان، توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت به همکاری گردید و در هنرستان هنرهای زیبا به تدریس تنبک پرداخت. در سال ۱۳۷۰ توسط رادیو تلویزیون تهران جهت تدریس در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی دعوت به همکاری شد و تا سال ۱۳۷۴ در آن مرکز تدریس نمود. وی در حال حاضر در مراکز هنری اصفهان تدریس می نماید.
مرتضی قاسمی طی سفرهایی به آمریکا، انگلیس، آفریقای جنوبی، چین، آلمان، هلند و فرانسه، ارزشهای علمی و عملی تنبک را به خوبی معرفی نموده و با استقبال مردم این کشورها روبرو شده است. از اجراهای این هنرمند که به صورت نوار کاست و CD منتشر شده میتوان به «جامه داران» و «سبکبال» از ساختهای استاد کیوان ساکت اشاره کرد.
دیدگاه خود را بنویسید