درک و دریافت موسیقی

اثر:راجر کیمی‌ین / ترجمه:حسین یاسینی (نشر چشمه)

از {{model.count}}
دسته : عمومی
تعداد
نوع
ویژگی‌های محصول
  • نویسنده: راجر کیمی ین
  • مترجم: حسین یاسینی
  • ناشر: چشمه
  • موضوع: موسیقی
فروشنده فروشنده: موسیقی عرفان
آماده ارسال ناموجود
1,250,000 تومان
  • {{value}}
کمی صبر کنید...

محصولات مرتبط

همه چیز درباره‌ی درک موسیقی


کتاب درک و دریافت موسیقی بر اساس روش و الگوهای پراگماتیگ نوشته شده است. راجر کیمی‌ین به ارائه‌ی مطالب و تحلیل‌های خود در زمینه‌ی موسیقی پرداخته و در نهایت پیشنهادهای خود را به صورت طرح‌های شنیداری ارائه داده است. او علاوه‌بر توضیح و معرفی مکتب‌های هنری و سیر تحول تاریخی این هنر، اشعار موجود را ترجمه کرده و شرایط ادبی و هنری هر دوره را نشان داده است. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این کتاب ارائه‌ی طرح‌های شنیداری به‌عنوان پیشنهادی عملی برای گوش‌دادن به موسیقی هر دوره است. بنابراین مخاطب علاوه‌بر اینکه متن کتاب را می‌خواند، آثار پیشنهادی نویسنده را نیز می‌شنود. نویسنده با زبانی ساده و روان به شرح این اثر پرداخته؛ به طوری که مخاطبان کمترآشنا و حتی ناآشنا با موسیقی نیز می‌توانند به مطالعه‌ی کتاب بپردازند. راجر کیمی‌ین این کتاب را در هفت بخش کلی تدوین کرده است. «مبانی موسیقی»، «قرون وسطی»، «رنسانس»، «دوره باروک»، «دوره کلاسیک»، «دوره رمانتیک» و «سده بیستم» عناوین بخش‌های کتاب هستند. بخش اول به مبانی موسیقی اختصاص دارد. آشنایی با صوت، شناخت کلی سازها، ریتم، ملودی، انواع گام و بافت موسیقایی، موسیقی در قرون وسطی، سرود گرگوریایی، موسیقی غیرمذهبی در قرون وسطی، پیدایش و تکامل پلی فونی: اورگانوم، موسیقی سده‌ی چهاردهم و توضیحات مختصری در ارتباط با فرم‌ها و سبک‌های موسیقی با تمرکز بر موسیقی کلاسیک غربی در این بخش ارائه شده است. هشت طرح شنیداری برای درک بهتر مطالب ارائه‌شده نیز در این بخش آمده است.

موسیقی قرون وسطایی از ۴۵۰ میلادی و پیدایش آوازهای گرگوریایی تا موسیقی اواسط قرن چهاردهم و هنر نو در فرانسه موضوعات بخش دوم و موسیقی دوره‌ی رنسانس (از ۱۴۵۰ تا ۱۶۰۰ میلادی) اعم از مذهبی و غیرمذهبی موضوعات بخش سوم کتاب هستند.   موسیقی دوره‌ی باروک موضوع کلی بخش چهارم است و به بررسی تحول در موسیقی کلاسیک اروپا و ظهور آهنگسازان بزرگی چون کلودیو مونته‌وردی، آرکانجلو کورلی و یوهان سباستین باخ پرداخته شده است. «جایگاه موسیقی در جامعه باروک»، «فوگ»، «مبانی اپرا»، «اپرای باروک»، «سونات باروک»، «کلودیو مونته‌وردی»، «آنتونیو ویوالدی»، «یوهان سباستین باخ»، «سوییت باروک» و... عناوین سرفصل‌های بخش چهارم کتاب هستند.   بخش پنجم به دوره‌ی کلاسیک و سال‌های ۱۷۵۰ تا ۱۸۲۰ اختصاص دارد. فرم‌های سونات، منوئه، تریو و... و آثار آهنگسازانی همچون موتسارت، بتهوون و هایدن در این بخش بررسی شده است. «سبک کلاسیک»، «آهنگساز، حامی و مخاطبانش در دوره کلاسیک»، «فرم سونات»، «تم و واریاسیون»، «روندو»، «سنفونی کلاسیک»، «کنسرتوی کلاسیک»، «موسیقی مجلسی در دوره کلاسیک»، «یوزف هایدن»، «وولفگانگ آمادئوس موزارت» و... عنوان فصل‌های این بخش است. نُه طرح شنیداری نیز برای این فصل در نظر گرفته شده است.



برررسی کامل موسیقی دوره‌ی رمانتیک (۱۸۲۰ تا ۱۹۰۰) و آثار هنرمندان اروپایی نظیر شوبرت، شومان، لیست، مندلسون، برلیوز، برامس و واگنر در بخش ششم کتاب صورت گرفته است. در این بخش نُه طرح شنیداری به مخاطبان عرضه شده است. «رمانتیسیسم در موسیقی»، «آهنگساز رمانتیک و مخاطبانش»، «هنر آواز»، «فرانتز شوبرت»، «روبرت شومان»، «فردریک شوپن»، «فرانتز لیست»، «هکتور برلیوز»، «موسیقی برنامه‌ای»، «ناسیونالیسم در موسیقی سده نوزدهم»، «جاکومو پوچینی»، «گوستاو مالر» و... عنوان‌هایی از این بخش هستند.   بخش هفتم و آخر کتاب، به موسیقی در سده‌ی بیستم از ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ میلادی و آهنگسازان بنام این دوره با عنوان‌هایی همچون «سبک‌های موسیقایی از ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰»، «جایگاه موسیقی و موسیقی‌دانان در جامعه»، «امپرسیونیسم و سمبولیسم»، «کلود دبوسی»، «ایگور استراوینسکی»، «آرنولد شونبرگ»، «آرون کوپلند» و... اختصاص دارد. در این بخش به تاثیر مکاتب ادبی و نقاشی و تاثیر آن‌ها بر موسیقی با ذکر نمونه‌هایی پرداخته شده است. در این بخش نیز یازده طرح شنیداری ارائه شده است.

نویسنده
راجر کیمی ین
مترجم
حسین یاسینی
ناشر
چشمه
موضوع
موسیقی
قطع
رحلی
تعداد صفحه
731
سایر توضیحات
- ویراست دوم - دارای صفحات مصور - همراه با روکش

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...