محصولات مرتبط
بی تردید نقش نواختن ردیف موسیقی سنتی ایران و شکلگیری تکنیک نوازندگی در حیطهی ردیفنوازی بسیار اساسی و مهم میباشد. با این حال لزوم نگارش قطعاتی به عنوان اتود یا تمرین به منظور ارتقاء سطح تکنیک نوازندگی در قالبی متفاوت با روند موجود در ردیف همواره مورد توجه اساتید و هنرآموزان بوده است. اساتیدی نظیر استاد علینقی خان وزیری و استاد نصراله زرین پنجه از پیشگامان ارائه این فرم قطعات برای تار میباشند، که آثار بسیار ارزندهی ایشان در زمینهی اتود و تمرین مورد توجه هنرآموزان و هنرجویان تار و سه تار بوده است. از جمله کسانی که در سالهای اخیر اقدام به تالیف قطعاتی به عنوان تمرین برای تار و سه تار نمودهاند، میتوان از استاد حسین علیزاده، استاد کیوان ساکت، دکتر اسداله حجازی نام برد.
در کتاب ۱۰ تمرین برای تار و سه تار، تالیف عرفان گنجهای، سعی شده است تا تمرینات در قالب موسیقی ایرانی با فرمهای مختلف از لحاظ تنوع ملودی و حرکت براساس قابلیتهای اجرایی تار و سه تار ارائه گردد و گامی کوچک در راستای کمک به بالا بردن سطح تکنیکی هنرجویان بردارد.
عرفان گنجهای فراگیری ویولن را نزد داوود گنجهای و تار را نزد موسی گنجهای آغاز کرد. ردیف میرزا عبدالله و ردیف میرزا حسینقلی و قطعات علی اکبر شهنازی را در مرکز حفظ و اشاعه، زیر نظر عطا جنگوک آموخت. قطعات استاد علینقی وزیری و تکنیکهای نوین تار را زیر نظر کیوان ساکت فراگرفت. او همچنین از راهنماییهای اردشیر کامکار و حمید متبسم بهره برده است. او نوازنده تار گروه سماع به سرپرستی محمد جواد ضرابیان و سرپرست گروه موسیقی شورانگیز بوده است که در جشنوارههای یازدهم و سیزدهم موسیقی فجر عنوان گروه موسیقی برتر را کسب نمودهاند. او همچنین در جشنواره فجر ۱۳۷۶ عنوان نوازنده برتر را از آن خود کرده است. وی در آلبومهای متعددی از جمله: شوق دوست، عطر سوسن، آتش عود، عاشق نامه، مرزنگ، شادباش، نغمه کوبان و آسمان مهتاب به نوازندگی پرداخته و نوازندگی در کنسرتهای بسیاری را در داخل و خارج از ایران در کارنامه دارد. تدوین و اجرای نرم افزار جامع سه تار در ۸ سی دی آموزشی از دیگر فعالیتهای اوست.
دیدگاه خود را بنویسید